dijous, 7 de desembre del 2017

Decken's Sifaca

Aquí als Tsingy és on vam poder veure per primer cop lèmurs, aquest grup de primats que només podem trobar a Madagascar. En començar l'excursió vam poder veure una mare de Sifaca de Decken, Propithecus deckenii amb el fill a l'esquena. Va ser un moment especial. Si bé és cert que va ser el primer i que al llarg del viatge vam tenir la sort d'observar i interactuar amb moltes altres espècies de lèmurs, cada cop es va repetir la mateixa sensació. La màgia de la seva presència respectuosa, curiosa i la confiança mútua i la sensació de compartir molt més que el fet d'ésser primats, tot un privilegi.


Els petits s'agafen amb força al pelatge de la mare i malgrat els salts i la força amb que s'impulsen romanen ben agafats.


Hi ha altres espècies de Sifaca a Madagascar. La majoria, amb excepció de 3 espècies, es reconèixen ràpidament per un predomini del color blanc. N'hi ha de completament blancs i altres amb les orelles, el cap, o altres zones de color negre o marró fosc.


En una altra zona del parc vam poder veure uns quants exemplars més de Sifaca de Decken a les capçades dels arbres, alimentat-se dels seus fruits blancs tot observant-nos amb aquests ulls penetrants


A aquells a qui els apassiona la fauna que viu amb nosaltres en aquest planeta, saben que aquest país és únic i la fauna i flora que hi veurà, diferent a tot allò que ha vist fins el moment



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada