dimecres, 20 de desembre del 2017

P.N. d'Analamazaotra, Andasibe

A la costa est, el paisatge és radicalment diferent al de l'altiplà i al que vam veure a la costa de Morondava a Bekopaka. Aquí el clima és fresc i humit degut a les masses d'aire humides que venen de l'oceà Índic i que en xocar amb la barrera física que representa Madagascar, mantenen tota aquesta costa com una selva que s'estén de nord a sud.


Es tracta d'un ecosistema molt ric però molt fràgil que com la resta de l'illa està patint els efectes devastadors de la deforestació. Al voltant d'Andasibe es poden trobar encara alguns oasis preservats del bosc primari i bosc secundari. Quan parlem de bosc secundari parlem del bosc que després d'haver patit alteracions greus, per deforestació o altres factors, amb el temps ha recuperat el seu aspecte original. L'única diferència respecte un bosc primari es que sovint la freqüència d'espècies vegetals esperable és diferent i també hi podem trobar espècies que originalment no vivien al bosc primari. Nosaltres vam visitar el Parc Nacional d'Analamzaotra (bosc secundari) que es troba una mica més al sud del famós Parc Nacional Andasibe-Mantadia (bosc primari), per practicitat, arribar al Parc de Mantadia suposava moltes més hores de ruta i per gaudir del mateix espectacle.


Hi ha moments en que la frondositat de la vegetació et deixa a les fosques


És l'hàbitat de milers d'espècies vegatals, com les falgueres arborescents, gegants fòssils de les grans falgueres que van existir fa milions d'anys.


I l'hàbitat de nombroses espècies de rèptils i amfibis. A sota un camaleó de banya curta o short-horned chameleon (Calumma brevicorne)


O una Brookesia stumpffi


Un camaleó de Perinet o Band-bellied chamaleon (Calumma gastrotaenia)


O un Lined Day Gecko (Phelsuma lineata)




És també la casa d'aquest insecte fascinant, que vam estar buscant una bona estona... El giraffe necked weevil.


Libèl·lules iridiscents!


I papallones de tots colors

I per suposat, de nombroses espècies de lèmurs, entre elles, el gran l'Indri (Indri indri)!


O el simpàtic Diademed sifaka (Propithecus diadema)



És un entorn fascinant farcit de sorpreses, des dels detalls més petits i insignificants a formes i estructures gegants!




Les lianes de diverses espècies trepen, pengen i es caragolen entre elles i sobre altres espècies. Sovint el que sembla el tronc d'un arbre és el d'una liana que ha envoltat i engolit l'arbre i altres lianes.







0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada