dilluns, 19 de febrer del 2018

Nosy Sakatia

Vam sortir d'hora al matí per a veure balenes, dofins i amb una mica de sort algun tauró balena, tot i que entre setembre i octubre tot just comencen a arribar a les costes del Nord de Madagascar.


Estàvem convençuts de veure entre dos i tres espècies balenes i moltes de dofins, i vam començar la jornada amb taurons balena per tot arreu! Gegants d'entre 6 i 10 metres que pujaven a la superfície cercant els peixets que els bancs de tonyines acorralaven a la superfície fent un bullider d'aigua. Tot era qüestió de detectar aquest bullider de peixos i a prop avisar la presència d'aquest gegants! Saltàvem a l'aigua i per uns segons els teníem a un parell de metres de nosaltres. Després s'endissaven cap a les profunditats i els perdíem. No vam poder fer ni una sola foto per immortalitzar el moment! Tampoc de les mantes. En una ocasió una manta de vora dos metres d'envergadura es van enfonsar diversos metres i quan començàvem a perdre-la de vista, va començar a girar sobre sí mateixa tornant a pujar fins ben bé els nostres peus. Poder gaudir d'aquell privilegi, sentir-se tant poca cosa, a alta mar, davant d'aquella grandiositat va ser una sensació indescriptible! Per ser francs, la sensació va anar alhora acompanyada d'una mica de canguelu...


Vam tenir tonyines petites nedant a velocitats increïbles a pocs metres de nosaltres, a alta mar. Memorable!
Després vam canviar d'objectiu i vam començar a buscar les balenes. Hi havia unes altres tres lanxes repartides per una zona immensa de mar que s'anaven comunicant per a poder veure les balenes.


Buscàvem els salts juganers de la iubartes; el que havíem vist des de molt lluny tornant del Mar Maragda.


Però no va ser el dia. Vam veure diversos exemplars sortint a respirar ensenyant el llom i la cua, i poca cosa més.


Cap al final del matí vam anar tirant cap a Nosy Sakatia a dinar.


L'ílla està a tocar de la gran Nosy Be.



La parada tècnica tenia un motiu clar a banda de parar a dinar i descansar una estona.


El motiu era la presència de tortugues marines a les seves aigües, moltes, sobretot la tortuga verda. Hi ha una zona on, al fons, hi creixen unes algues o plantes, que els encanten!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada