diumenge, 18 de febrer del 2018

Nosi Iranja

Podríem traduir-ho com Illa de les tortugues o Illa tortuga. Deu el nom a que les tortugues marines hi venen a posar els ous. Hi havia una zona de fet que es veia la sorra remenada i demanaven de no trepitjar-la.


La originalitat d'aquesta illa és que en realitat són dues illes. Dues petites illes connectades per un braç de sorra coral·lina de color blanc nuclear que canvia de forma al llarg del dia i cada dia és diferent. Es fa ample durant la nit i fina durant el dia, fins a desaparèixer sota l'agua que l'ataca pels dos costats.


És troba força més al sud de les illes de l'archipèlag de Nosy Iranja, a dues hores en lanxa i a tot drap, de la platja de Madirokely, a Nosy Be. Ara, paga la pena els bots, sacsejades i cops d'esquena contra el seient!


A l'illa més gran (l'única accessible, la petita és privada) hi ha un petit poblat on s'hi pot passar la nit si es vol allargar l'estança al paradís.


Són casetes de fusta entre palmeres, en un entorn de pel·lícula


Passat el poblet, accedim al darrera de l'illa on hi ha una platja de sorra blanca solitària on no hi arriba ningú. Tothom roman a la veta de sorra que connecta les dues illes, però aquesta val també molt la pena!


Tornem però al lloc que fa famosa aquesta illa, el fil de platja amb mar als dos costats


A Madagascar la pesca i transport entre illes es realitza encara de manera tradicional amb barques i barques semi-catamaran de fusta i vela.


La marea va pujant i va envaint aquest passatge natural fins a desdibuixar-se sota l'aigua turquesa.


L'aigua és cristal·lina i donada la poca fondària es troba a una temperatura molt agradable. El corall esmicolat forma la sorra de l'illa i on bateguen les onades la pols d'aquest corall dóna una aparença de terbolesa. Juntament amb la llum del sol que reflexa sobre la sorra i l'aigua, dóna la sensació de veure-ho tot a través d'un vidre entelat, la sensació d'estar entre la realitat i el somni.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada