dimarts, 27 de febrer del 2018

Nosy Tanikely

Des de Nosy Komba vam anar a passar el dia a la petita illa de Nosy Tanikely


Des d'ella es veia la gran Nosy Be, la Mitjana Nosy Komba i la costa de Madagascar clar.


Nosy Tanikely és coneguda per una petita però important reserva marina que hi ha. Aquest parc nacional submergit ocupa bona part de la costa de l'illa. L'escull de coralls es troba protegit de pesca i altres explotacions, excepte la turística... però no hi havia massa gent realment.


Un paradís on vam gaudir de la companyia de tortugues verdes, menjant algues incansablement, i jugant amb els coralls fungia.


Vam tenir a dos pams del nas Cloïses Gegants (del gènere Tridacna) com la de la foto. Feien entre 50 i 100cm! Impressionants.


L'escull estava pler d'aquests coralls fungia solitaris, i eren grans, uns 20cm! Viuen sense fixar-se al substrat i les tortugues tenien la mania de tombar-los amb el bec. Els coralls per si sols no poden donar-se la volta un altre cop... per això se'n veien tant de morts...


L'avantatge d'aquest escull és que els coralls et queden a metre o metre i mig sota teu i clar, la llum hi arriba perfectament! Això permet obtenir fotografies nítides i amb colors vius. El problema ve quan la marea comença a baixar i els coralls queden arran de superfície; si no ho has calculat bé et trobes amb dificultats per sortir-ne sense fer-los malbé!


A poc més de 10 metres de la platja i al llarg d'uns 50 metres linials de costat a costat vam veure de tot. Tortugues, peixos de totes mides i colors, pops... i eriçons amb punts i dibuixos lluminosos entre les pues!


Hi havia moments que et trobaves envoltat de diferents bancs de peixos.



Les visites dels turistes deuen fer que s'hagin acostumat a la presència humana. Dic jo, perquè podies apropar-t'hi a pocs centímetres! Un luxe.


Els peixos lloro estaven per tot arreu. Diferents espècies i de diferents colors!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada