dijous, 22 de febrer del 2018

Nosy Be

La "base d'operacions" la teníem a Nosy Be, a la platja de Madirokely. Amb la gent de "Baleines Rand'Eau" que tenen l'oficina i les dues llanxes a aquesta mateixa platja vam anar a Nosy Iranja i a veure taurons balena.
Al matí a primera hora, quan anàvem a buscar la llanxa a l'altra punta de la llarga platja, l'aigua era a desenes de metres de distància, la marea estava sota mínims. En arribar a la tarda però, l'aigua no deixava més de tres o quatres metres de sorra per passar!


La platja està plena de venedors de mocadors, pintures, figuretes de fusta de palissandre i molts altres objectes. Però és també le lloc de sortida i arribada dels pescadors de Madirokely!


A aquesta hora els tons càlids del sol sobre els colors dels mocadors de les paradetes de la platja i sobre la sorra daurada feien molt agradable la caminadeta fins a l'hotel, després d'un dia intens.


Era divertit, veure què portaven els pescadors. La família que no havia sortit de pesca s'apropava a la platja a veure com havia anar la pesca, i per ajudar a carregar els estris, neveres, etc.


Moltes barques tenien aquells estris de vímet que solen usar-se per atrapar sèpies. De fet, a diferència de la majoria de països occidentals, a Madagascar es menja molt de peix i molt variat, i a molt bon preu. Sobretot a la costa. Una llagosta sencera cuinada a la brasa no costava més del que serien uns 10€! Naturalment, era el plat més car.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada