dissabte, 27 de gener del 2018

Tandrekitra Maro Loko

En anglès, Mossy Leaf-tailed Gecko (Uroplatus sikorae). Al llarg del viatge vam tenir la sort de poder-los veure tres o quatre cops, el primer al bosc plujós d'Andasibe i la resta al Parc Nacional de la Muntanya d'Ambre. Com en la resta de casos, aquest exemplar el va localitzar el nostre guia, que anava buscant tota l'estona per poder-nos ensenyar espècies diferents. Nosaltres sols no hauríem vist pràcticament res!


Aquests dragons tenen un camuflatge que juntament amb l'habilitat per restar immòbils durant tot el dia, els fa completament invisibles.


Aquest pobre, no esperava trobar-se amb uns turistes amb ganes de fer-li un "book", i clar amb el flash (era ja vespre-nit) el vam acabar fen moure... Per aquest motiu, pel flash i perquè s'havia separat uns mil·límetres de la branca, podem veure clarament diferenciat el dragó de la branca on reposava, amb llum natural no el distingiríem pas.


A banda dels colors que mimetitzen perfectament la superfície de l'escorça de l'arbre on s'amaga i de la postura amb les potes del davant estirades endavant i les del darrera al costat de la cua; tenen tot el cos rivetejat amb un patró especial, una espècie de faldilletes que en contacte amb l'arbre desdibuixen el límit entre l'animal i la branca. Una joia de la natura.


És el camuflatge dut al màxim nivell!







0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada