diumenge, 28 de gener del 2018

Mar Maragda

Aquest dia anàvem en barca fins a Nosy Suarez al Mar Maragda, una zona d'aigües de color turquesa que hi al nord-est d'Antsiranana. Un entorn de pel·lícula.
Per visitar aquest zona el més fàcil és a bord d'alguna barca de pescadors. Per això cal anar a Ramena, un petit poblet de pescadors a l'altre costat, donant tota la volta a la badia d'Andovobazaha.


Et porten fins a alguna de les illes i després et cuinen el que acaben de pescar.


El Mar Maragda es com un gran llac d'aigua poc profunda que es troba atrapat entre la costa est de la gran península que hi ha al nord d'Antsiranana i tot un seguit de petites illes deshabitades disposades de nord a sud en paral·lel a la costa. Aquestes illes fan de barrera protectora, preservant aquest petit "mar" de fons blanc coral·lí i aigües de color turquesa.


A Madagascar, totes les illes porten la paraula 'Nosy' al davant del seu nom, vol dir illa en malagasi.
Les principals illes que envolten el Mar Maragda per exemple, són Nosy Antaly Be, Nosy Antaly Kely i Nosy Suarez. 'Be' vol dir gran i 'Kely' vol dir petit en malagasi, per tant les dues primeres illes es dirien Illa Antaly Gran i Illa Antaly Petita.


Un cop a terra ells s'entornen i apareixen més tard per cuinar i servir-te el peix


A prop de la platja hi ha quatre o cinc casetes amb una taula de fusta per menjar el peix que cuinen al darrera, en el nostre cas un peix lloro enorme que fet a la brasa estava de mort.


La platja principal és espectacular, i estàs pràcticament sol. Al llarg del matí devien venir 3 o 4 barques més amb més gent, estrangers i locals, però és prou llarga com per tenir 100m de platja per a tu sol! Com aquí a la costa brava...
Aquí no ha arribat encara la febre malaltissa per la platja, la gent de Madagascar no té massa costum de nedar, es mullen una mica, busquen una ombreta i fet.


Assegut a la sorra veies com uns petits fantasmes movent-se ràpidament sobre la sorra. Uns petits crancs blancs (1-2cm) que feien els seus caus arran d'aigua. Vaig estar-m'hi una estona amb el macro i aguantant la postura fins que va treure el cap!


La sorra és completament blanca, tot i que amb la llum càlida del sol l'aparença a les fotos sigui més aviat cremosa. Està feta de pols i fragments de corall. Per això l'aigua adquireix aquest color turquesa. El fet d'estar feta de corall però, fa que sigui força abrasiva; es nota ràpidament un efecte llima sobre la pell en caminar-hi una estona!



Tornant vam tenir l'ocasió de veure lluny mar endins, balenes iubarta (Megaptera novaeangliae) saltant i jugant. Es veien molt petites però es distingien perfectament!


El transit de barquetes de pescadors badia endins i badia enfora es constant al llarg de dia.


Amb la tripulació venia també aquesta noia amb la cara coberta de crema groga, com a protector solar, feta d'escorça de baobab i maquillada amb els típics motius florals.


I arribem a port!


Ens deixen un altre cop al punt de sortida, la platja de Ramena.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada