dilluns, 15 de gener del 2018

Parc Nacional de la Muntanya d'Ambre

El parc nacional de la Muntanya d'Ambre és el parc més important del nord, un paradís de bosc plujós isolat, un oasi envoltat de camps i espais amb una forta pressió humana.


Només deixar el cotxe a la pista per a endinsar-nos pels corriols ens vam trobar amb un exemplar de Tarondro Marevaka, el camaleó de la Muntanya d'Ambre (Calumma amber)



La vegetació és forndosa, amb moltes lianes i plantes saprofítiques penjant per aquí i per allà.


I de tant en tant et trobes amb un salt d'aigua i un petit llac


Pels amants de les plantes, és un lloc ideal!


Un lèmur marró de Sanford's Eulemur sanfordi atent als nostres moviments, es va deixar retratar una bona estona.


Aquest parc és el paradís pels camaleons i dragons. Aquí vam veure moltíssimes espècies diferents, algunes com la de sota, típiques del parc. Es tracta d'un Tana Kely Mitsingoloka o Northern Blue-nosed Chamaleon (Calumma linotum)


És un parc força visitat però tot i així, et trobes amb molt poca gent. És molt gran i té moltes rutes, des de les que pugen al cim o les que van als diversos llacs de muntanya o les diverses rutes per a gaudir de la flora i fauna del lloc.


A la soca d'un d'aquests arbres és on el Laurent després d'haver estat una estona remenant d'arbre en arbre va trobar aquest divertit i minúscul animalet. Es tracta d'una Brooketsia tuberculata, en malagasi Rakolaka Madinika. Una de les espècies de camaleó més petita (2-2,5cm) endèmica d'aquesta zona.


Un lèmur marró, probablement Eulemur sanfordi ens mirava atentament mentre la resta de la família anava creuant per sobre nostres. Entendreu ara, perquè deia que no cal visitar i fomentar les reserves privades on es tenen els animals en captivitat per als turistes. Veus lèmurs, camaleons, dragons, ocells... a tot arreu i en llibertat.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada