dimecres, 25 de novembre del 2015

Canyonlands National Park

En la imatge de sota, el Mesa Arch i al darrera seu al fons, el Washer Woman Arch i la Monster Tower.


Aquest és un d'aquells parcs nacionals secundaris, que la majoria de la gent es salta malgrat la seva proximitat amb el dels Arches. Té una orografia especial i punts elevats que ofereixen miradors privilegiats des d'on contemplar aquest paratge. Si mai hi tornem, de ben segur serà un dels parcs que repetiré. No serà peculiar com el Bryce o els Arches, però la seva bellesa és colpidora. Com tots els parcs, la part que vam tenir temps de visitar és molt petita, totes les imatges que veureu són de l'Island of the Sky District, la part més al nord del parc. Deixo apuntat a la llista de pendents el Needles District i el Dead Horse Point State Park, a l'oest de l'Island of the Sky!

A continuació, el Shafer Canyon i la Shafer Trail Road.


El parc compren una àrea immensa on conflueixen dos rius, el Green River i el Colorado River. És precisament el pas d'aquests rius el que ha modelat aquesta extensa superfície de canyons dintre de canyons.


Els Arcs són el resultat d'un fenomen erosiu que es dona al llarg de tot Utah i part d'Arizona. Als Arches National Park és potser, el lloc on en trobem més per quilòmetre quadrat i en una extensió de terreny relativament petita, però en trobes a molts altres lloc i als mapes n'hi ha molts més d'assenyalts. De fet de tots els que vam veure, aquest, el Mesa Arch, és el que més em va impressionar, i es troba precisament a Canyonlands!


És un enorme i majestuós arc allargat que fa de finestra del precipici. És molt famós per les imatges que ofereix a la sortida de sol, però no té res a envejar als colors de la llum del sol quan cau sobre l'arc i el paisatge que ofereix al seu darrera.


Aquestes són les imatges més característiques del parc, la formació de canyons al llit d'antics canyons erosionats milions d'anys abans que es trobaven en els diversos nivells superiors. En la fotografia de sota la Soda Springs Basin i el Green River al fons.


Una vista de la Soda Springs Basin des d'un mirador immillorable.


Aquesta és una vista clàssica de la Monument Basin des del Grand View Point Overlook. Des d'aquí et fas una idea de la immensitat d'aquest parc nacional i de la feina feta per aquests dos rius al llarg de la seva vida, amb la ajuda de la resta d'elements.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada