dimecres, 13 d’agost del 2014

Superlluna

Aquest passat 14 d'agost vam poder observar el fenomen de superlluna, fet que permetia observar una lluna plena un 13% més gran i un 30% més lluminosa del que és habitual. Això es dóna en trobar-se la lluna en la mínima distància possible de la Terra, el perigeu.
L'expectació generada durant els dies anteriors era tal que vaig decidir agafar la càmera i el 70-200mm per veure si el resultat era substancialment millor al que en condicions normals havia obtingut. Ja que no disposo d'un objectiu de focal superior a 200mm (sense duplicador), valia la pena aprofitar la possible millora que l'ocasió podia aportar de manera natural!


En les condicions emprades, els resultats no són res de l'altre món. Comparant amb la lluna del dia abans de l'eclipsi total de lluna plena de l'estiu del 2011, l'augment d'ària calculada a partir de la foto resulta ser d'un justet 8% i de fet, visualment no s'aprecia gaire diferència. Per aquest tipus de fotos cal disposar d'objectius de 500 o 600mm lluminosos i utilitzar duplicador.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada