divendres, 25 de maig del 2012

Del Coll de Llívia al Cap de Carreu

Es tracta d'una sortida més entretinguda del que a primer cop d'ull pot semblar, però amb unes vistes espectaculars del Boumort i la Conca de Bóixols. El camí de pujada es transforma en un sender que de seguida es confon amb diversos ''corriols'' de cabres per dintre el tupit sotabosc, per arribar més tard, a un fantàstic balcó amb vistes a la conca de Bóixols:

Nikon D300, AF-S Nikkor 14-24mm f/2.8 G, f/10, 1/500s, ISO 200 (9 fotos)

Seguidament, el camí va progressant tot apropant-se cada cop més a la cresta del Pical Ras. En aquest punt s'ha de progressar pel fil de la cresta durant un quants metres. No hi ha cap pas complicat però sí exposat malgrat el que pugui semblar, fet que el desaconsella a gent poc avesada a les alçades.

Cal anar en compte, les escarides explicacions que podem trobar passen per alt aquesta cresta i pot entendre's erròniament com un senzilla caminadeta matinal per fer en família!

Nikon D300, AF-S Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6 G DX VR, f/8, 1/800s, ISO 200 (6 fotos)

La resta de la ruta trancórre pocs metres per sota la cresta pel vessant pendent i pedregós de la cara nord, que fa la caminada força pesada. Al final cal descendir per aquest vessant fins trobar la pista que condueix altre cop cap el coll de Llívia.

Tot i no ser precisament un amant dels mapes Piolet, he de dir que el d'aquesta zona és força acurat. Pot servir d'ajuda.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada