dimarts, 3 de setembre del 2013

Sardenya 2013 - Gola di Pirincanes

La costa és el que identifica sens dubte aquesta illa, però Sardenya amaga al seu interior muntanyós racons soprenents, on l'aigua, tot i que dolça, n'és també protagonista. Parlo en aquest cas, de la Gola di Pirincanes, un petit canyó excavat a la roca pel riu Calaresu. Per situar-nos, molt aprop del Lago Alto di Flumendosa.


La caminada transcorre tota l'estona vorejant o travessant rius, concretament tres. El primer d'ells, un dels més importants de centre-sud de l'Illa, el riu Flumendosa. Neix al Gennargentu i segueix en dirección sud més de 100Km.
En la nostra ruta el travessem un cop i ben aviat el deixem per enfilar-nos muntanya amunt. A l'altre costat ens trobem amb el riu Calaresu, el protagonista de fet, de l'excursió!


El primer contacte amb el riu Calaresu és amb aquest gran meandre en forma de ferradura! En aquest punt ja estem obligats a arremangar-nos per a travessar-lo i malgrat l'època de l'any ens cobreix gairebé fins la cintura.



Es tracta d'una caminadeta refrescant d'unes 3h (anar i tornar)


Com és evident, cal dur calçat adient per anar travessant el riu, i fins i tot banyador!


Al cap d'una horeta trobem un petit barranc a mà esquerra que ens condueix a les cascades de Pirincanes. Ens desviem de la ruta uns minutets per veure aquests salts d'aigua!
 

El riu Forru, afluent del Calaresu, forma en el seu últim tram un seguit de cascades (les cascades de Pirincanes) i diversos gorgs on podem fer fins i tot un banyet!


L'indret és maquíssim i sense gaire dificultat podem anar grimpant fins a la 3a cascada. La grimpada fins les superiors ja és més tècnica!


Tornant al riu Calaresu, continuem amunt apropant-nos ja a la Gola de Princanes!


I quina oloreta! Un fet que sorpèn és l'omnipresència de mates de menta al llarg de tot el recorregut, en la mateixa llera del riu! 

I arribem a la Gola!


No sense tornar-nos a remullar un cop més!!!


En aquest tram s'observa en la paret unes formes geomètriques ben curioses! Com les típiques estructures volcàniques cilíndriques de secció exagonal!




Es tracta de fet, de tansols tres tombs que fa el riu flanquejat per altes parets de roca de granit rosa. Però val realment la pena!


Per sobre, el petit congost torna a obrir-se i el riu Calaresu continua enfilant-se amunt!



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada