dijous, 19 de novembre del 2015

Yosemite National Park


A sobre d'aquestes línies, les últimes llums sobre el Half Dome.

A sota, el Yosemite Valley amb l'imponent Gran Capitan a mà esquerra i el Half Dome traient el cap al fons.



Mist Trail fins a Vernal Fall, Emerald Pool i Nevada Fall

La ruta parteix dels punts d'acampada i aparcament del final de la Vall. El camí no té pèrdua i es tracta d'una ruta molt transitada que ens condueix als magnífics salts d'aigua de Vernal i Nevada. Malgrat la gran quantitat de gent que hi ha, sorprèn el silenci i el respecte de la gent per l'entorn. Majoritàriament el turisme que hi vam trobar era intern, americans de tots els estats, i es nota. En altres parcs on el turisme sud-europeu o centre/sud-americà comença a ser majoritari, la cosa canvia i molt.

Vernal Fall amb un arc de Sant Martí als seus peus. La roca mostra la petjada de l'aigua i permet intuir l'amplada d'aquest salt després del desglaç, moment en que el seu cabal deu multiplicar diverses vegades el dels mesos d'estiu. És realment un indret idíl·lic.


Per sobre la Vernall Fall i per sota l'Emerald Pool, el riu planeja tranquil·lament acariciant la roca abans de precipitar-se al buit.

Continuant l'ascensió, la quantitat de gent que persisteix en la pujada, ja s'ha reduït considerablement. Al cap d'una estona ens anem apropant als peus de la Nevada Fall. Des de fa estona es va sentint la remor de l'aigua en caure. La suada s'ho mereix, i encarta queda remuntar el salt per la seva esquerra.



John Muir Trail

La tornada decidim fer-la pel John Muir Trail, un sender que travessa tot el parc, del que nosaltres farem una petita part, la que retorna al fons de la vall tancant la ruta circular.
Aquesta camí permet gaudir d'unes vistes impressionants del salt d'aigua de Nevada Fall i les muntanyes del voltant. Incomparable.



Les carreteres que travessen el parc són sempre espectaculars, els arbres a banda i banda empetiteixen la carretera i els cotxes que hi passen. Aquest tram és dins el mateix Yosemite Valley


Merced River, el riu que ha modelat Yosemite Valley amb vistes del Gran Capitan darrera


Tioga Pass (State Route 120)

Es tracta d'un port de muntanya que travessa Sierra Nevada d'oest a est. Una carretera de més de 120Km de llargada que assoleix els 3000m d'alçada i que travessa tot el Yosemite National Park, des del Yosemite Valley, passant pel Tuolumne Grove, el Tenaya Lake i els Tuolumne Meadows. Les vistes són espectaculars i malgrat tractar-se d'una carretera i estar bastant transitada, transmet una sensació alpina de llibertat molt especial.

Haven fet pocs quilòmetres, ens aturem al Tuolumne Grove of Giant Sequoias. En la fotografia, una sequoia joveneta, les grans no entren en cap gran angular!
Aquest any, el Mariposa Grove estava tancat per obres d'arranjament dels accessos, així que ens vam haver de conformar amb els boscos de sequoies menys coneguts de Nelder Grove, vora Oakhurst i vora Mariposa, i amb el Tuolumne Grove a la Tioga Pass


Vistes de la Yosemite Valley des de l'Olmsted Point, amb el Half Dome des del darrera al fons


Tenaya Lake amb les muntanyes de Tuolumne Meadows darrera des de l'Olmsted Point


Tenaya Lake amb el Polly Dome darrera


Una parella de Golden-mantled Ground Squirrels (Spermophilus lateralis), uns petits esquirols que tenen una retirada als Chipmunks que veuríem més tard al Zion.


Passats els prats i doms de Tuolumne Meadows sembla que s'hagi acabat, però no, a banda i banda hi ha camins que comencen, amb més prats i algun llac amagat que amb la caiguda del sol ofereix imatges com aquesta.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada