dissabte, 28 de setembre del 2013

Sardenya 2013 - Costa Oest

Les cales més famoses i buscades de Sardenya es troben a la costa est, des de la Costa Smeralda fins la Costa Rei passant per les paradisíaques cales del Golfo d'Orosei. La veritat és però, que cales i platges magnífiques en trobem per tota l'illa, com les de la costa oest; i general són menys freqüentades que les de l'altre costat!

A l'alçada de Cabras per exemple, trobem les platges de sorra blanca de quars de Maimoni, Is Arutas i Mari Ermi. La sorra blanca i transparent de la platja de Maimoni fa que l'aigua encara sembli més cristal·lina:


Es tracta d'una platja llarga, connectada cap el nord amb la d'Is Arutas i on, caminant uns minuts podem deixar enrera la majoria de gent...


Més al sud, d'Arbus a Fluminimaggiore, i després d'una bona estona de cotxe per carretera de corbes trobem la platja de Scivu!


Aquí vam tenir un espectacle de núvols al llarg de la tarda, soprenent!



Les aigües poc profundes i bancs de sorra gairebé superficials poden enganyar... en aquesta zona les corrents poden ser perilloses, de fet sense moure's d'un punt notaves com el mar t'anava xuclant endins lentament!



I encara més al sud, Masua, una zona amb passat miner d'extracció de carbó, que amb les restes de rails, vagonetes, edificacions mineres i moviments de terres no fa pensar pas que hagis de trobar un tram de costa amb cales com la que presento sota:



Les caletes són molt maques, però les vistes al Pan di Zucchero, aquesta immensa illa, és l'autèntic atractiu de les platges de Masua... això i la mala mar!




Perquè la mar tranquila que vam trobar en arribar es va anar envalentint i cap a mitja tarda les onades ja impressionaven! si t'agafaven distret et rebolcaven amb tal força que s'havia d'anar amb compte per no prendre mal!


L'aigua va anar invadint la platja fins a cobrir dos terceres parts de la cala i fent fugir la gent amb les tovalloles mullades!



Ja marxant vam parar per fer una foto de la costa amb el Pan di Zucchero al final donant la sensació d'estar unit amb la serra de la costa de Masua.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada